Hoppa till sidans innehåll

Jentecupen - 2017

2017-03-06 09:17
Vi vann!!!
  • Uppdaterad: 2017-03-06 09:23

Vilken resa det blev och denna upplevde vi tillsammans med F13. Ett stort tack till dem (hela gänget)!

Tjejerna spelade bra bandy, vi måste säga att försvarsspelet kan vi. Tillsammans med F13 släppte vi in 2 mål på 8 matcher!

Tjejerna har fått se Slottet i Oslo, skolan där de spelar in Skam och lite annat smått och gott (Guldmannen, Musse Pigg m.m.). F13 var och kollade in hoppbacken i Holmenkollen.
Vår busschaufför Stefan gjorde också en riktig kämpainsats som tog oss hem i detta väder, han såg dessutom till att vi fick mat precis innan vi blev ståendes i ca 4 timmar.

Nu till bandyn...

Vi började dagen med att spela mot arrangören av cupen - Ready bandy. Matchen slutade 0-0 och spelades 1x25 min. Vi förlorade lottningen och fick spela i kraftig motvind. Maja Törnqvist stod i målet och fick göra några toppräddningar. Själva fick tjejerna inte ut mycket. De borde dock fått en straff med sig i början av matchen då Emma Drott drogs ned i ett friläge, men men...

Andra matchen spelade vi mot Mölndal bandy, också denna 1x25 min. Detta var en match som spelades som en 9-manna match, vilket var första gången för oss. Men detta gick riktigt lysande och vi vann med 11-0 (vi ledare krävde 12-0 i omklädningsrummet innan match och det gick ju nästan). Mölndal hade knappt chansen att ta sig över halva plan - gissa vilka som hade motvinden i denna match.

Semi-finalen:
Denna match spelades 2x15 min. Surte/Kareby som vi delade omklädningsrum med stod för motståndet. Det var en jämn match som slutade 1-0. Tove Carlsson kom loss i slutet på matchen och kunde lägga in målet som tog oss till final. Denna match delade Oliwia Lindell och Maja Törnqvist på ansvaret i målet och båda gjorde det väldigt bra. Nu hade vinden avtagit lite lite grann vilket gjorde det mer lätt spelat.

Finalen:
Denna spelades mot det norska laget Høvik, de hade tjejer som var födda -00 till -03 i laget varav 7 av dem spelade i Norska F17-landslaget. Det var en mycket tuff match som domarna tyvärr blåste sönder och lämnade en lite bitter eftersmak i munnen men strunt i det - vi vann!
Vi spelade 2x20 min (tror jag) och det var väldigt jämnt. Vi började med motvinden men tog ledningen i matchen ändå. Strax efter vårt mål rann tyvärr Høviks nr 5 igenom och kvitterade matchen. Sedan stod sig detta resultat matchen ut. Nu väntade 2x10 min sudden death spel och vi fick börja med motvind - känn på den spänningen. Ändå är det vi som tar tag i spelet och Emma Drott rinner igenom och får med sig en straff. Här tar tjejerna tag i den kreativitet som vi tjatar om att de ska använda sig av. Istället för att Tove Carlsson skjuter så petar hon bollen till Emma Drott som kommer med fart och överraskar alla - tyvärr lyckas målvakten rädda med hjälmen. Efter detta haglar utvisningarna tätt och Høvik skapar nästan några riktigt farliga chanser och så mitt i detta kommer Tove Carlsson igenom och avgör matchen till vårt kära F15 gäng. Jentecupen - 2017 vinns av SKIRÖ AIK!!!

Målskyttar:
Tove Carlsson 8
Iri Brattkull 3
Emma Drott 2
Klara Volmerson 1

Passningar:
Moa Ek 1
Clara Nilsson-Nordholm 1
Tove Carlsson 1
Emma Drott 1

Hela laget bestod av:
1. Oliwia Lindell 2. Irma Haraldsson 4. Moa Ek 5. Tove Carlsson 6. Ella Isaksson 7. Hilde Gustafsson 9. Ida Aronsson 11. Moa Mollberg 13. Iri Brattkull 14. Klara Volmerson 15. Ella Degerstedt 18. Emma Drott 20. Clara Nilsson-Nordholm 23. Maja Törnqvist

Det var dessa tjejer som fixade segern TILLSAMMANS!!!

Vi syns!
/Ledarna F15

Skribent: Joakim Brattkull
Epost: Adressen Gömd

Matchreferat och andra nyheter runt damlag och herrlag hittar du på facebooksidan: Skirö AIK

 

När du spelar på Svenska Spel kan du stötta Skirö AIK.

OBS! När du söker föreningen

hos Svenska Spel ska du söka

efter Skirö Allmänna IK

 

Vill du spela bandy?

Bandy är fart och fläkt! Vill du också prova på? Kontakta ungdomsansvarige Jens Harrysson 070-450 54 34, dambandyansvarige Jonas Nilsson 070-9171566 eller herrbandyansvarige Conny Johansson 070-6694085.

Bandyskola!

Lördag 18:e november 2017 startar vi Bandyskolan igen. Se kalendern vilka tider som gäller.

Särskilt inbjudna i år är de som går i första klass i skolan, men skulle du vara yngre eller äldre så är du också välkommen. Deltagaravgift är 400 kronor, och då får du bland annat bandyklubba, vattenflaska och träningströja.

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skirö Allmänna IK - Bandy
Jens Harrysson, Stora Röslida 6
57493 Vetlanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info