Hoppa till sidans innehåll

Relita Cup

2017-03-13 20:35
Vilken härlig helg det blev...
  • Uppdaterad: 2017-03-13 21:13

Skirös F15 gäng åkte iväg på en ny cup. Helgen efter man varit och "sopat banan" med allt motstånd i Oslo så var det dags för Relita Cup i Uppsala. Denna gång krockade detta cupspel med att vårt F17 skulle åka till Västerås för SM-semi spel. Detta medförde att fyra av våra ordinarie tjejer försvann iväg dit. Vi plockade då in två tjejer från vårt F13 lag för att stärka upp i leden.

Vi kom fram i god tid för att hinna värma upp och tagga igång inför den första matchen. Detta syntes det inte så mycket av i denna match, framför allt i de första 25 minuterna. Vi spelade mot Surte/Kareby och föll med 2-4 (1-3). Det såg ängsligt ut och flera av tjejerna visade ingen tro på sig själva. Vi peppade dem så gott vi kunde inför de 25 sista och detta gav lite resultat vi spelade iallafall 1-1 denna halvlek. Noterbart är att vårt första mål sköts in av Ella Oskarsson, som vi lånat från F13, efter en fin passning av Iri Brattkull.

Målskyttar:

Ella Oskarsson 1

Klara Volmerson 1

Passning:

Iri Brattkull 1

Hilde Gustafsson 1

Match nr 2 startade klockan 19.10 på kvällen och Uppsala BOIS stod för motståndet. Efter första halvan av matchen hade vi med oss en 3-0 ledning och när matchen var slut så stod det 7-1 på resultat tavlan. Tjejerna växte mer och mer i denna match och de flesta började hitta sitt självförtroende och tro på sig själva. Riktigt bra spel stundtals, motståndet hade inte riktigt samma kvalité som det tidigare men vi visade att vi kunde spela bra bandy med detta gäng också. Försvaret satte sig väldigt bra i denna match, det var först i slutet som Uppsala målet kom, lite p g a att vi slappnade av allt för mycket. Maja Törnqvist i målet tillsammans med Ella Degerstedt, Irma Haraldsson och Moa Ek skötte det bra.

Målskyttar:

Iri Brattkull 3

Moa Mollberg 2

Ida Aronsson 1

Klara Volmerson 1

Passning:

Hilde Gustafsson 2

Irma Haraldsson 1

Sista gruppspelsmatchen startade kl 08.30 på söndagsmorgonen vilket innebar att vi fick väcka tjejerna kvart över sex på hotellet. Detta var inte så bra då våra tjejer har en tendens att vara väldigt morgontrötta. Vi spelade mot SBBK (Spånga/Bromsten) och det räckte med ett oavgjort resultat för att gå till semi-final. Första halvlek och början av den andra var ren katastrof. Vi klarade inte av att hålla i bollen och passade fel mest hela tiden. Vi var mycket bättre än motståndet men gjorde oss själva riktigt dåliga. När SBBK kvitterade tidigt i den andra halvleken så ringde äntligen väckarklockan. Så när matchen var över så hade vi ändå vunnit med 7-1. Nu väntade semi-final mot Villa/Lidköping.

Målskyttar:

Iri Brattkull 3

Klara Volmerson 2

Ella Oskarsson 1

Hilde Gustafsson 1

Passning:

Moa Mollberg 1

Iri Brattkull 1

Klara Volmerson 1

Semi-finalen fick vi spela mot de som vann grupp 2 och det var Villa/Lidköping. Nu var vi dock igång. Självförtroendet hade vuxit rejält hos alla tjejerna när de märkte att det gick ju. Vi spelade ut och mot ett bra motstånd så vann vi matchen med 6-2 (3-1). Deras mål var ett slarvmål plus ett riktigt kalas hörnmål. Vi svarade dock med att göra två hörnmål av Ella Degerstedt efter perfekt inspelning från hörnflaggan av Hilde Gustafsson och Irma Haraldsson. Nästan vår spelmässigt bästa match. Här gjorde även Emma Ek från F13 ett mål. Final mot Surte/Kareby!

Målskyttar:

Ella Degerstedt 2

Klara Volmerson 2

Emma Ek 1

Iri Brattkull 1

Passning:

Hilde Gustafsson 2

Irma Haraldsson 1

Finalen med en extra liten krydda, vi hade revansch att erfodra. Den tog vi också och det var en riktig skön känsla. Det var en jämn och stundtals riktigt tuff match. Många tuffa närkamper uppstod med jämna mellanrum men det var aldrigt grinigt och detta bland annat därför att Surte/Kareby alltid spelar ärligt. 1-0 till oss kom i första halvlek genom ett riktigt viljemål signerat Iri Brattkull. 1-1 kom tidigt i den andra halvleken och strax därefter kom vårt 2-1 mål som också detta var ett viljemål. Skott mot mål och retur, sedan stod näst intill alla spelare som fanns på plan framför Surte/Karebys mål och kämpade för att få in/få iväg bollen. Till slut blåste domaren för mål och Moa Mollberg var den som fick det. Detta stod sig sedan matchen ut och vi vann! Maja Törnqvist hann innan matchen var slut göra en riktigt underbar dubbelräddning - snabba reflexer snackar vi här. Tack Maja för detta säger vi alla!

Målskyttar:

Iri Brattkull 1

Moa Mollberg 1

Vi syns!

/Ledarna F15

Skribent: Joakim Brattkull
Epost: Adressen Gömd

Matchreferat och andra nyheter runt damlag och herrlag hittar du på facebooksidan: Skirö AIK

 

När du spelar på Svenska Spel kan du stötta Skirö AIK.

OBS! När du söker föreningen

hos Svenska Spel ska du söka

efter Skirö Allmänna IK

 

Vill du spela bandy?

Bandy är fart och fläkt! Vill du också prova på? Kontakta ungdomsansvarige Jens Harrysson 070-450 54 34, dambandyansvarige Jonas Nilsson 070-9171566 eller herrbandyansvarige Conny Johansson 070-6694085.

Bandyskola!

Lördag 18:e november 2017 startar vi Bandyskolan igen. Se kalendern vilka tider som gäller.

Särskilt inbjudna i år är de som går i första klass i skolan, men skulle du vara yngre eller äldre så är du också välkommen. Deltagaravgift är 400 kronor, och då får du bland annat bandyklubba, vattenflaska och träningströja.

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skirö Allmänna IK - Bandy
Jens Harrysson, Stora Röslida 6
57493 Vetlanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info