Hoppa till sidans innehåll

Småland F15

2018-01-06 22:49
Våra 11 tjejer som representerade Småland F15 har tagit sig till final i Svenska Spel Cup genom att besegra Västergötland och Sydväst. Finalen spelas den 10/3 i Örebro.
  • Uppdaterad: 2018-01-06 22:52

Tjejerna som var med var starkt bidragande till att Småland F15 tog sig till denna final. Första matchen mot Västergötland började lite oroligt och nervöst men det lossnade lite mot slutet av matchen när målen trillade in. Clara Nilsson-Nordholm, Irma Haraldsson, Moa Ek, Tove Carlsson, Emma Ek tillsammans med Sigrid Sundell och Kajsa Lagerqvist från Tranås BOIS höll tätt bakåt. Givetvis var vår Oliwia Lindell i målet en del av detta också men hon sattes inte på några större prov denna match, tack vare sitt försvar. Framåt kom produktionen igång i slutet av matchen. Våra toppar Iri Brattkull, Ella Oskarsson och Karla Thuresson från Åby/Tjureda IF gjorde varsit mål på fina framspelningar av olika spelare. Tove Carlsson bidrog även hon framåt och likaså Klara Volmerson. Ett snyggt straffmål och ett frislag som gick i mål stod de bakom.

Den andra matchen och den direkt avgörande matchen om vilken region som skulle gå till finalen i Örebro spelades mot region Sydväst. Denna match var målmässigt jämn ända fram till slutet då avgörandet kom till efter ett frislag signerat Klara Volmerson och Iri Brattkull. Det var andra gången som de fixade till ett mål framåt på detta sätt, ett i den första matchen och ett till i just denna match, som dessutom blev det matchvinnande målet. Tjejerna startade denna match väldigt bra och kunde lätt ha sprungit ifrån tidigt i matchen men hamnade i att åka lite för mycket med bollen istället för att låta bollen göra jobbet. Topparna jobbade på och åkte mycket skridskor men fick inte några bollar att jobba med. Detta ledde istället till, att efter ett hörnmål och ett frislag som det blev retur på och en helt utelämnad Oliwia hade inte någon chans att stoppa det skott som uppstod då, 2-2 i matchen på några korta händelser. Här var sedan Sydväst lite bättre spelmässigt i ett antal minuter. Andra halvlek var Småland tillbaks på banan och ägde hela denna. Målet som avgjorde matchen lät dock vänta på sig, först i den 58 minuten kom det. Försvaret var åter väldigt bra i denna match, Irma Haraldsson stod ofta upp bra ända gången de missade lite var vid 2-2 målet som sagt.

Målskyttar: Tove Carlsson 3, Klara Volmerson 2, Iri Brattkull 1, Karla Thuresson 1, Ella Oskarsson 1, Sigrid Sundell 1

Pass: Iri Brattkull 2, Emma Drott 1, Klara Volmerson 1, Karla Thuresson 1, Sigrid Sundell 1

Nu stundar alltså en final för våra tjejer den 10/3! Vi syns!

/Ledarna F15

Skribent: Joakim Brattkull
Epost: Adressen Gömd

Matchreferat och andra nyheter runt damlag och herrlag hittar du på facebooksidan: Skirö AIK

 

När du spelar på Svenska Spel kan du stötta Skirö AIK.

OBS! När du söker föreningen

hos Svenska Spel ska du söka

efter Skirö Allmänna IK

 

Vill du spela bandy?

Bandy är fart och fläkt! Vill du också prova på? Kontakta ungdomsansvarige Jens Harrysson 070-450 54 34, dambandyansvarige Jonas Nilsson 070-9171566 eller herrbandyansvarige Conny Johansson 070-6694085.

Bandyskola!

Lördag 10:e november 2018 startar vi Bandyskolan igen. Se kalendern vilka tider som gäller.

Särskilt inbjudna i år är de som går i första klass i skolan, men skulle du vara yngre eller äldre så är du också välkommen. Deltagaravgift är 400 kronor, och då får du bland annat bandyklubba, vattenflaska och träningströja.

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skirö Allmänna IK - Bandy
Jens Harrysson, Stora Röslida 6
57493 Vetlanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info