Hoppa till sidans innehåll

Historiska domare i div 1-match

2017-02-16 11:22
Kvinnligt team med Lisa Elg i spetsen
  • Uppdaterad: 2017-02-16 11:41

Div 1-matchen mellan Skirö AIK och BK Bore på söndag eftermiddag (matchstart kl 16.00) blir historisk. Det är första gången ett kvinnligt team dömer en herrmatch.

Huvuddomare är Lisa Elg, som är ett minst sagt bekant ansikte Skirösammanhang efter sina många år som spelare i flicklag och damlag. Numera representerar hon IFK Nässjö/Tranås BoIS i elitserien som spelare, och kombinerar detta med en domarkarriär.

Nyligen dömde hon damlandskamper i Umeå och direkt matchen på söndag bär det av till Irkutsk och F17-VM, måndag morgon sker avresan.

På söndag dömer hon tillsammans med Hanna Hansson och Hedvig Simonsson och det är också dessa tre som ska döma tillsammans i VM i Irkutsk.

Hur känns det att bli historisk?

-Det är inget jag direkt försöker tänka på, jag ska döma precis som jag brukar och förbereda mig för att kunna prestera på topp.

Lisa Elg och teamet har coachats fram av rutinerade domaren Kent Lisell.

-Han har varit med när vi dömt i Stockholm och Umeå och vi har haft kontinuerlig kontakt med honom gällande matcherna för att reflektera kring dem. Den resan vi gjort utvecklingsmässigt som domare den här säsongen har varit häftig och den har vi mycket Kent Lisell att tacka för.

Skribent: Redaktören
Epost: Adressen Gömd

Matchreferat och andra nyheter runt damlag och herrlag hittar du på facebooksidan: Skirö AIK

 

När du spelar på Svenska Spel kan du stötta Skirö AIK.

OBS! När du söker föreningen

hos Svenska Spel ska du söka

efter Skirö Allmänna IK

 

Vill du spela bandy?

Bandy är fart och fläkt! Vill du också prova på? Kontakta ungdomsansvarige Jens Harrysson 070-450 54 34, dambandyansvarige Jonas Nilsson 070-9171566 eller herrbandyansvarige Conny Johansson 070-6694085.

Bandyskola!

Lördag 18:e november 2017 startar vi Bandyskolan igen. Se kalendern vilka tider som gäller.

Särskilt inbjudna i år är de som går i första klass i skolan, men skulle du vara yngre eller äldre så är du också välkommen. Deltagaravgift är 400 kronor, och då får du bland annat bandyklubba, vattenflaska och träningströja.

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skirö Allmänna IK - Bandy
Jens Harrysson, Stora Röslida 6
57493 Vetlanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info