Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Elin tar sats mot VM!

2017-02-20 22:03
Ska gräva guld i Irkutsk!
  • Uppdaterad: 2017-02-20 22:23

På måndagsmorgonen började den långa resan till Irkutsk och bandy-VM för Elin Carlsson och hennes lagkamrater i F17-landslaget. Där hoppas hon att gräva guld!

Hur har du laddat inför VM, Elin?

-Jag har försökt sova ut så bra som möjligt och ibland sova en timme mer och en timme mindre. Då det blir tidsomställning där, tror jag det är bra att förbereda hjärnan lite. Jag har också försökt tänka på det en del så jag inte blir så nervös där.

Hur ser du på era chanser att bli världsmästare?

-Jag tror vi har alla möjligheter som finns att ta hem guldet, men vi får det inte gratis utan det gäller att vi jobbar för varandra och att alla gör sitt allra bästa!

Hur gick tankarna när du blev uttagen att spela VM i Sibirien?

-När jag fick veta att jag blev uttagen blev jag såklart glad. Att dra på sig landslagströjan igen känns fantastiskt, eftersom det är kul att representera ett land men framförallt kul att spela med duktiga spelare. Sedan är det roligt att träffa alla igen. Jag har nog egentligen inte haft någon dröm när det kommer till bandyn då jag mest spelat för jag tycker det är kul , men det är såklart att man har väl hoppats att man skulle komma med i truppen och följa med på denna fantastiska upplevelse.

Hur ser din bandy ut en sån här säsong?
-Jag tränar två gånger med laget och två gånger med bandygymnasiet per vecka. Sedan brukar det vara 1-2 matcher på helgen, det beror på om vi har någon med F17 eller några uppskjutna. Så det blir upp mot 9 timmar träning i veckan. Det är inte jättemycket men det är lagom så man hinner med att plugga, träffa familj och vänner. Bandyn kan ta mycket energi ibland men man klarar av det eftersom det är så roligt och jag vill utvecklas så långt jag kan utifrån mina förutsättningar. Men sen gör laget mycket i det stora hela också! Vi i dam och F17 har väldigt bra lagsammanhållning och det bjuds på många varma skratt.

Vad läser du för gymnasieprogram och hur ser framtidsplanerna ut?-Jag går första året på naturvetenskaplig på Njudungsgymnasiet När jag är klar med mina tre år där hoppas jag att jag vet vad jag vill bli i framtiden. För i dagsläget finns det massor av yrken jag är intresserad av till exempel maskiningenjör, barnsjuksköterska med flera. Men ett krav har jag angående framtiden; jag ska ha ett yrke där jag träffar mycket folk, ett mycket socialt yrke  - och att jag ska fortsätta kunna spela bandy, Förhoppningsvis blir jag både bandymorsa och ungdomstränare så småningom!

Till sist; vad har du packat ned i resväskan som du absolut inte kan vara utan under VM-turneringen?-Handkräm måste med i väskan, för jag hatar trötta händer och måste verkligen smörja in mina händer precis innan jag ska sova, varje kväll!

 

Skribent: Redaktören
Epost: Adressen Gömd

Matchreferat och andra nyheter runt damlag och herrlag hittar du på facebooksidan: Skirö AIK

 

När du spelar på Svenska Spel kan du stötta Skirö AIK.

OBS! När du söker föreningen

hos Svenska Spel ska du söka

efter Skirö Allmänna IK

 

Vill du spela bandy?

Bandy är fart och fläkt! Vill du också prova på? Kontakta ungdomsansvarige Jens Harrysson 070-450 54 34, dambandyansvarige Jonas Nilsson 070-9171566 eller herrbandyansvarige Conny Johansson 070-6694085.

Bandyskola!

Lördag 18:e november 2017 startar vi Bandyskolan igen. Se kalendern vilka tider som gäller.

Särskilt inbjudna i år är de som går i första klass i skolan, men skulle du vara yngre eller äldre så är du också välkommen. Deltagaravgift är 400 kronor, och då får du bland annat bandyklubba, vattenflaska och träningströja.

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skirö Allmänna IK - Bandy
Jens Harrysson, Stora Röslida 6
57493 Vetlanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info