Hoppa till sidans innehåll

SM-semi bärgad!!!

03 FEB 2019 10:05
Skirö AIK har åter tagit sig till en SM-semifinal! Den kommer spelas mot Uppsala BOIS i bäst av två matcher (hemma, borta). Guldet ska till Vetlanda enligt tjejerna själva.
  • Skapad: 03 FEB 2019 10:05

F17 var i Motala fredag - lördag denna helg och spelade det andra och avgörande poolspelet mot IFK Motala/Tranås BOIS, Villa/Lidköping BK/Otterbäcken, Surte BK/Kareby IS. Inför poolspelet låg laget på en andra plats och det betydde fortsatt spel. När detta poolspel var över så låg tjejerna kvar på denna andra plats efter ett väldigt blandat spel denna gång.

Vi började matchandet på fredagskvällen och det var en match som spelades mot Motala/Tranås i snöyra. Första halvlek var väldigt snöig men det blev bättre i den andra. Detta är ett motstånd som tjejerna ska vinna mot men det började med ett mål för motståndarna sedan tog Skirö över. Dock blev det aldrig någon välspelad historia med mycket slarv (snön ställde nog till det en del). När matchen var slut hade tjejerna ändå vunnit med 8-4.

Sedan spelades nästa match mot Villa/Lidköping/Otterbäcken klockan 09.00 på lördagsmorgonen. Våra tjejer i Skirö har inte gjort sig kännda för att gilla att spela tidiga matcher. Denna gång gick det dock väldigt bra bortsett från den första kvarten då det var lite ängsligt i laget. 1-3 underläge vändes till en seger med 5-3. 3-3 målet kom precis innan första halvlek var över vilket var ganska psykologiskt viktigt i matchen. Andra halvleken ägde Skirötjejerna. Det blev lite andra förutsättningar i den andra halvleken då motståndarna tvingades till att byta målvakt efter skada på Sofie Millqvist. Det ledde till att våra tjejer var medvetna om läget och sköt mycket på mål. 4-3 kom efter en straff som tog i stolpen och sedan studsade rakt ut till en gultröjad tjej som rakade in den i mål. 5-3 kom sedan på det enda misstag som reservmålvakten (som väldigt sällan står i mål). I och med detta var Skirö AIK F17 klart för SM-semi.

Detta satt nog i huvudet i den sista matchen som så här i efterhand behöver glömmas bort. Motståndarna var det lag som våra tjejer alltid har stentuffa mot och allt oftast går segrande ur dock inte denna gång. Tyvärr var det nog en inställnings fråga. 5-0 i baken efter stundtals fruktansvärt slarvigt spel men som sagt alla inblandade vet och därmed lämnar vi denna match och siktar vidare mot de två matcherna som väntar i början av mars månad mot Uppsala BOIS. Heja Skirö!

/Ledarna F17

Skribent: Joakim Brattkull
Epost: Adressen Gömd

När du spelar på Svenska Spel kan du stötta Skirö AIK.

OBS! När du söker föreningen

hos Svenska Spel ska du söka

efter Skirö Allmänna IK

 

Vill du spela bandy?

Bandy är fart och fläkt! Vill du också prova på? Kontakta ungdomsansvarige Jens Harrysson 070-450 54 34, dambandyansvarige Jonas Nilsson 070-9171566 eller herrbandyansvarige Conny Johansson 070-6694085.

Bandyskola!

Lördag 9:e november 2019 startar vi Bandyskolan igen. Se kalendern vilka tider som gäller.

Särskilt inbjudna i år är de som går i första klass i skolan, men skulle du vara yngre eller äldre så är du också välkommen. Deltagaravgift är 400 kronor, och då får du bland annat bandyklubba, vattenflaska och träningströja.

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skirö Allmänna IK - Bandy
Jens Harrysson, Stora Röslida 6
57493 Vetlanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link